Mooi ‘West

Mooi ‘West
Group Exhibition
Academe Minerva Groningen

Expositie Mooi ‘West in Academie Minerva van 20 november tot en met 5 december

De expositie MOOI ‘WEST is in de centrale hal van Academie Minerva te Groniongen te zien. De expositie toont werk van zeven succesvolle alumni en wordt op donderdag 20 november om 16.00 uur geopend door voormalig directeur Petri Leijdekkers.

De deelnemers aan de expositie Mooi ‘West hebben allemaal tussen 1993 en 2000 aan Academie Minerva gestudeerd. Vier van hen, Selby Gildemacher, Daan Brand, Ine Boermans en Awoiska van der Molen zijn er ook daadwerkelijk, in verschillende richtingen, afgestudeerd. Kim Leemans en Merel Wicker vormen samen LEW en hebben vanwege een reorganisatie van Academie Minerva hun studie Mode
vervolgd aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Lennard Schuurmans heeft zijn studie Illustratie na twee jaar voortgezet aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.
De verbintenis tussen de verschillende deelnemers is dat ze allemaal een relatie hebben met Academie Minerva, in Amsterdam wonen en werken, elkaar nog regelmatig zien, spreken, volgen, waar nodig helpen en van gedachten wisselen.

In het kader van het alumnibeleid van Academie Minerva en het 210-jarig bestaan van de Hanzehogeschool Groningen zijn de deelnemers gevraagd naar Groningen te komen en hun werk tentoon te stellen in de galerie en centrale hal van Academie Minerva.

Periode:
21 november t/m 5 december
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 9 – 21 uur
Locatie:
Academie Minerva, Gedempte Zuiderdiep 158 in Groningen

mooiwest2

mooiwest1

DSC01624